ذبح مرغ خارج از کشتارگاه ممنوع و مخاطره امیز است



دکتر سعید صیدیوسفی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد:عرضه مرغ زنده و مصرف گوشت مرغ درحالی که در شرایط غیر بهداشتی و بدون نظارت دامپزشکی کشتار و عرضه شده سلامت مصرف کنندگان را به مخاطره می اندازد.
وی همچنین به کمبود کشتارگاه در استان ایلام اشاره و ان را از عوامل شیوع پدیده غیر بهداشتی عرضه مرغ زنده و یا ذبح در شرایط و مکان های غیر بهداشتی عنوان کرد.
وی گفت: یک کشتارگاه سپید مرغ مانشت با کشتار 2 هزار قطعه مرغ در روز تنها کشتارگاه مرغ فعال استان ایلام است.
وی افزود: با این وجود بسیاری از فروشندگان و عرضه کنندگان مرغ مورد نیاز را از تنها کشتارگاه فعال استان یا استان های همسایه تامین می کنند.
صیدیوسفی یادآور شد: برای رفع مشکل کمبود کشتارگاه مدرن در استان ایلام مجوز تاسیس و ایجاد چهار کشتارگاه صادر شده است که کشتارگاه های در حال ساخت کارزان از توابع سیروان و آبدانان در آینده نزدیک به بهره برداری می رسند.
وی با بیان اینکه کشتار و مصرف مرغ زنده مخاطرات زیستی برای محیط و مصرف کنندگان دارد، تاکید کرد: هیچگونه نظارتی بر روی سلامت مرغ های ذبح شده در خارج از کشتارگاه نمی شود.
صیدیوسفی افزود: به منظور حفظ سلامت مصرف کنندگان و با توجه به اینکه طیور عامل انتقال برخی بیماری های مشترک انسان و دام از جمله آنفولانزای فوق حاد پرندگان هستند، نظارت بر سلامت مرغ قبل، حین و بعد از کشتار در کشتارگاه ها انجام می گیرد.
وی با بیان اینکه با فروشندگان و عرضه کنندگان مرغ زنده به طور جدی برخورد می شود، یادآور شد: در ماه گذشته 21 واحد متخلف عرضه گوشت و مرغ غیر بهداشتی درایلام پلمب شد.
به گزارش ایرنا، کشتارگاه سپیدمرغ مانشت با ظرفیت اسمی کشتار چهار هزار قطعه مرغ در روز مرغ کشتار شده نیمی از بازار مصرف این خوارکی پرتقاضا را تامین کرده است.
386 واحد پرورش طیور با ظرفیت هفت میلیون قطعه مرغ در هر دوره در استان ایلام فعال است.
خبرنگار: زهرا موسوی **انتشار دهنده : شهریار حیدری فر
7172 /6034



انتهای پیام /*










شاید این مطالب را هم دوست داشته باشید

پاسخ دهید