تلاش برای مقابله با سرطان با ترویج غذاهای سنتی



به گزارش خبرنگار ایرنا، به مناسبت هفته مبارزه با سرطان، جشنواره غذاهای سنتی سالم با دست پخت زنان خانه دار شهر بابارشانی برگزار شد و 22 نفر از زنان و دختران با هدف تبلیغ و آشنایی بیشتر با غذاهای سالم، طبیعی و سنتی مردمان گروس و ایجاد جایگزینی برای غذاهای فست فودی و آماده، دست پخت های خود را به معرض نمایش گذاشتند.
امروزه بسیاری به این باور رسیده اند که غذای های سنتی، گیاهی، سبزیجات، استفاده کمتر از روغن های صنعتی و جایگزینی روغن های گیاهی در طولانی شدن سلامت و کاهش ابتلا به بیماری ها بویژه سرطان ها تاثیرگذار است.
رئیس مرکز بهداشت و درمان بیجار در حاشیه این جشنواره به خبرنگار ایرنا گفت: تغذیه سالم از عوامل جلوگیری از خطر بروز سرطان در افراد است ضمن اینکه مصرف سبزیجات، میوه ها، حبوبات و غلات سبوس دار بویژه سبزی هایی که دارای رنگ تیره هستند خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.
دکتر مجید قیدارپور افزود: غذاهای سنتی و رژیمی از جمله راهکارهای اساسی در بحث پیشگیری از بیماری های گوارشی و بویژه سرطان معده هستند.
وی اظهار کرد: ملاک برگزاری چنین جشنواره هایی، آموزش خانواده ها به منظور استفاده از گروه های غذایی طبیعی و سنتی در راستای مبارزه با ابتلا به سرطان در جامعه باشد.
رئیس مرکز بهداشت و درمان بیجار ضمن تشریح برخی از دلایل ابتلا به سرطان و راهکارهای پیشگیری آن یادآور شد: استفاده از غذاهایی که با مواد اولیه سالم، طبیعی و متنوع طبخ شده و از نمک و چربی کمتری بهره گرفته باشد بهترین راه پیشگیری و مبارزه با سرطان است.
در پایان این جشنواره سه نفر از زنانه خانه دار که از مواد اولیه سالم، طبیعی و رنگی در تهیه و طبخ غذاهای سنتی استفاده کرده بودند، توانستند مقام های اول تا سوم کسب کنند.
این جشنواره هر سال با محوریت سلامت و غذای سالم در یکی از شهرهای تابعه بیجار با همکاری شبکه بهداشت و درمان و بخشداری ها برگزار می شود.
** 83 بیمار سرطانی در بیجار
رئیس مرکز بهداشت بیجار گفت: بیش از 83 نفر از جمعیت 89 هزار نفری این شهرستان مبتلا به انواع سرطان هستند که در این میان ابتلای به سرطان معده شایع ترین آنها است.
مجید قیدارپور اظهار کرد: در سطح کشور، سرطان های پوست، مری و معده شایع است اما در استان کردستان سرطان معده با 23 درصد، ریه با 16 درصد و سرطان پروستات با هفت درصد از میان کل مبتلایان به سرطان بیشترین آمار را دارند.
وی یادآور شد: عوامل خطرناکی همچون مصرف دخانیات و مواد مخدر، انگل ها، تغییرات در سن باروری، تماس با مواد شیمیایی، استرس، مصرف الکل، ویروس ها، نوع تغذیه و مصرف نوشیدنی های داغ ابتلا به سرطان را در انسان زمینه سازی می کند.
قیدارپور با اشاره به نشانه های اولیه و قابل توجه مردم گفت: تغییرات طولانی در نظم دفع، عدم بهبود زخم های سطحی بعد از گذشت 10 روز، هر نوع خون ریزی و ترشح غیر طبیعی از مخارج خروجی بدن، پیدایش هر توده ایی، سوء هاضمه و سرفه های مکرر، مزاحم و تغییر صدا از علائم اولیه سرطان است که باید مورد توجه قرار گیرند.
او با بیان اینکه بیش از 30 درصد سرطان ها بر اثر تغذیه نامناسب پیش می آید، افزود: به منظور پیشگیری از انواع سرطان ها بویژه سرطان های گوارشی بهتر است سبزیجات تیره، میوه های رنگی بخصوص انگور سیاه، قرمز و هویج، حبوبات و غلات سبوس دار استفاده شود.
وی اضافه کرد: ترک دخانیات، جلوگیری از چاقی، افزایش فعالیت های بدنی، عدم مصرف نوشیدنی های الکلی، کاهش مصرف چربی ها، کاهش مصرف نمک و کاهش مصرف گوشت قرمز می تواند از ابتلا به سرطان شایع معده پیشگیری کند.
هر سال از اول تا هفتم بهمن ماه به عنوان هفته سلامت و مبارزه با بیماری های گوارشی نام گذاری می شود.
خبرنگار: سیدباقر سبحانی** تنظیم: امید بهمنی** انتشار: سلیمانی
7350/6108/9102



انتهای پیام /*










شاید این مطالب را هم دوست داشته باشید

پاسخ دهید